Here something generic

Wat te doen als u gaat verhuizen

Verhuizen is niet niks. Vaak is verhuizen een stressvolle en tijdrovende tijd, u vraagt zich waarschijnlijk af wat te doen als u gaat verhuizen. Op deze pagina en onze website hebben wij diverse tips en adviezen verzameld welke u kunt gebruiken als u gaat verhuizen.

Wat te doen als u gaat verhuizen

Maak een planning

Met het gebruik van de checklist verhuizen kunt u zelf een planning opstellen voor uw verhuizing. Een planning geeft u overzicht over de taken welke u allemaal moet doen tijdens de verhuizing.

Checklist verhuizen

Verhuizen begint vaak bij een simpele checklist, op deze checklist verhuizen van de erkende verhuizers staat vanaf het begin tot het eind van de verhuizing wat u allemaal moet regelen. Verhuizer.nl heeft een checklist verhuizen beschikbaar van de erkende verhuizers welke u kunt gebruiken wanneer u gaat verhuizen.

Wat staat er op de checklist verhuizen:

  1. Ik ga verhuizen
  2. 4-2 weken voor mijn verhuizing
  3. 2 weken voor mijn verhuizing
  4. 1 week voor mijn verhuizing
  5. 1 dag voor mijn verhuizing
  6. Verhuisdag
  7. Na aankomst in mijn nieuwe woning
  8. Na mijn verhuizing
  9. 1 maand na mijn verhuizing

Tips en advies tijdens de verhuizing

Het is raadzaam om u goed voor te bereiden wanneer u wilt gaan verhuizen. Op onze website hebben we veel tips en adviezen staan welke u kunt gebruiken tijdens uw verhuizing. Tips zoals het verhuizen van een wasmachine maar ook tips voor uw verzekeringen.

Op de pagina tips en advies vindt u ook handige instructievideo’s, een erkende verhuizer geeft u uitleg en instructies voor bijvoorbeeld het gebruik van een verhuisdoos.

Bekijk de pagina Tips en advies tijdens uw verhuizing voor een totaaloverzicht van alle verhuis adviezen, inpaktips en het laatste nieuws.

Opruimen van oude spullen voor het verhuizen

Voordat u gaat verhuizen is het een goed idee om uw spullen uit te zoeken. Dit heeft meerdere voordelen, zoals het minder hoeven te verhuizen maar u geeft ook uw niet gebruikte spullen een tweede leven. Op de pagina Opruimen van oude spullen geven wij u tips en advies wanneer u uw spullen wilt opruimen voordat u gaat verhuizen.

Opslag tijdens de verhuizing

Tijdens het verhuizen kan het in veel gevallen voorkomen dat u tijdelijk uw inboedel moet opslaan. U heeft hierbij meerdere mogelijkheden maar een van de voordeligste mogelijkheden is self storage opslag. Deze vorm van opslag kan zo voordelig zijn omdat u zelf uw inboedel bij het verhuisbedrijf langs brengt.

Uiteraard is het ook mogelijk om de opslag volledig door het verhuisbedrijf te laten regelen.

Opslag tijdens verhuizing Opslagloods-min

Adreswijziging

Misschien heeft u hier nog niet aan gedacht, maar een adreswijziging kunt u het beste regelen voordat u al verhuisd bent. U bent dan verzekerd dat u geen belangrijke post mist als u op uw nieuwe adres woont. Lees meer over adreswijzigingen op onze pagina: adreswijziging doorgeven

Aanpassen verzekeringen

Wanneer u gaat verhuizen is het ook belangrijk om de adreswijziging door te geven aan uw verzekeringen. U kunt meer lezen over het doorgeven van adreswijzigingen op onze pagina Verhuizen en verzekeringen.

Verhuizen en zorg

Verhuist u naar een andere woonplaats of wijk? Dan zoekt u waarschijnlijk een andere nieuwe huisarts, tandarts en apotheek. Nieuwe zorgverleners mag u zelf uitkiezen, eventueel kan uw zorgverzekeraar hierbij helpen. Op de website Zekur Zorgvinder kunt u gemakkelijk bij u in de buurt zorgaanbieders zoeken.

Laten verhuizen of Zelf verhuizen

Wanneer u gaat verhuizen heeft u een keuze tussen uw verhuizing laten regelen door een verhuisbedrijf of zelf uw verhuizing uitvoeren. In vergelijking met zelf verhuizen is een verhuisbedrijf niet veel duurder. U kunt via onze website altijd kosteloos een verhuisofferte aanvragen.