Here something generic

Verhuizen en verzekeringen

Bij een verhuizing komt veel kijken. U moet veel regelen en verzekeringen zijn dan niet het eerste waar u aan denkt. Toch is het belangrijk dat u uw verhuizing op tijd doorgeeft.

Verhuizen en verzekeren

Wat moet ik doorgeven aan mijn verzekeraar bij een verhuizing?

Woonverzekeringen: inboedel en opstal

Uw inboedel- en opstalverzekering zijn gekoppeld aan uw adres. U bent dus niet meer verzekerd als u uw adreswijziging niet doorgeeft. De grootte van uw nieuwe woning en uw woonplaats zijn van invloed op de hoogte van uw premie. Geef uw nieuwe woonadres dus op tijd door bij uw inboedel- en opstal verzekeraar en controleer de dekkingen.

Let op: Een opstalverzekering heeft u alleen wanneer u een koopwoning heeft, heeft u een huurwoning dan heeft u alleen een inboedelverzekering.

Auto, brommer en motor

Ook voor uw auto, brommer en motorverzekering is uw adres van belang. De kans op schade of diefstal is in een grote stad namelijk groter dan op het platteland. Dit beïnvloedt dus uw premie. Daarnaast gaat u misschien minder rijden, omdat u bijvoorbeeld dichter bij uw werk bent gaan wonen. Ook dit beïnvloedt uw premie. Geef uw nieuwe woonadres daarom op tijd door en controleer de dekkingen.

Al verhuisd en toch besparen?

Bent u al verhuisd en heeft u door alle drukte gewoon uw oude woonverzekeringen aangepast naar de nieuwe situatie? Geen probleem. Bijna alle verzekeringen kunt u tegenwoordig na het eerste jaar maandelijks opzeggen. U heeft dan 1 maand opzegtermijn. U kunt dus ook nadat u lekker gesetteld bent in uw nieuw huis nog geld besparen. Dat is natuurlijk fijn, want verhuizen is meestal al duur genoeg.

Vergelijk verzekeringen online

Er zijn online veel websites waar u gemakkelijk verzekeringen kunt vergelijken in prijs en polisvoorwaarden, wij lichten hier een aantal vergelijkingswebsites uit.