Here something generic

Verhuizen van een wasmachine

Het verhuizen van de wasmachine is een flinke klus en niet altijd even gemakkelijk. Een wasmachine is niet alleen zwaar maar ook behoorlijk onhandig. Zo staat de wasmachine vaak boven of op zolder, ook is het belangrijk om de wasmachine goed te beveiligen tegen beschadiging tijdens de verhuizing.

Verhuizen van een wasmachine

Verhuizen van een wasmachine, de eerste stappen

Begin altijd met de stekker uit het stopcontact halen, zo voorkomt u dat hij per ongeluk aan gaat of dat u een stroomstoot krijgt. Plak het snoer vast aan de machine zodat u er niet over kunt struikelen.

Draai de waterkraan goed dicht en draai de slang los, gebruik hiervoor eventueel een waterpomptang. Laat de slang goed uitlekken en zet hem vervolgens met tape vast (uiteinde omhoog) aan de machine.

Pak een emmer of een teiltje, haal de afvoerslang uit de afvoer en stop het uiteinde in de emmer. Wanneer al het water eruit is kunt u de slang dicht maken met tape om morsen op de vloer te voorkomen.

Om er voor te zorgen dat al het water uit het systeem is zet u de wasmachine op een verhoging zodat u hem kunt kantelen. Aan de onderkant van de wasmachine zit een klepje waar de filter achter zit. Zet hier een teiltje onder daarna kunt u de filter langzaam openen en door de machine te kantelen het water eruit laten lopen. Sluit hierna de filter weer af.

Beschermen van de trommel

Om de trommel te beschermen tegen beschadiging moet u ervoor zorgen dat u deze goed vast zet. Dit kan met hulp van de pinnen of beugels die u bij de levering van de wasmachine hebt gekregen. Wanneer u deze niet meer hebt kunt u de bovenkant van de machine eraf halen en de open ruimte vullen met handdoeken of een kussen. Op deze manier blijft de trommel ook tijdens vervoer op zijn plek en voorkomt u beschadiging aan de binnenkant van uw machine.

Verhuizen van de wasmachine trommel beschermen

Buitenkant beschermen

Door middel van een stuk bubbeltjesplastic, beschermfolie of stof, kunt u voorkomen dat er krassen aan de buitenkant van de wasmachine komen. Maar dat niet alleen. u beschermt zo ook de muren en deuren waar u tijdens het verhuizen langs komt.

Let op bij het optillen van de wasmachine

Een wasmachine is zwaar! Til een wasmachine daarom altijd met minimaal 2 mensen. En denk aan uw rug en knieën. Til met de juiste techniek en hou zoveel mogelijk uw rug recht.

Laat ons uw wasmachine verhuizen

Vind u het toch te veel werk, te zwaar of heeft u geen tijd om zelf uw wasmachine te verhuizen? Laat dan uw wasmachine verhuizen door onze erkende verhuizers. Zij weten precies wat ze moeten doen om er voor te zorgen dat uw wasmachine veilig en onbeschadigd van A naar B komt.

Uw wasmachine laten verhuizen