Here something generic

Verhuizen van uw boekenverzameling

Verhuizen van Boeken

Wie houdt er niet van? Heerlijk op de bank met een goed boek!
Bent u een boekenliefhebber en heeft u kasten vol staan? Dan lijkt het misschien een grote opgave om al deze boeken te verhuizen, maar dat is nergens voor nodig. Wij hebben namelijk een goede tip voor u als u gaat verhuizen: de speciale boekendoos. Een echte aanrader voor wie stapels mee neemt naar het nieuwe adres. Onnodig sjouwen is tenslotte nergens voor nodig.

Bij een ‘gewone’ verhuisdoos bestaat het gevaar dat men al vrij snel te veel boeken inpakt, waardoor de doos te zwaar wordt en daardoor moeilijk te tillen is. In het ergste geval kan de doos kapot gaan. Daarom is er een speciale verhuisdoos voor boeken ontworpen, deze is wat kleiner én een stuk steviger.

Zeker voor de mensen die een grote boekenverzameling hebben, zijn deze speciale verhuisdozen een uitkomst. Ze zijn stevig en voorzien van handvatten. Er is keuze uit vouwdozen en autolock dozen. Beide dozen zijn makkelijk in elkaar te zetten.

Heeft u boekendozen nodig ga dan snel naar de verhuiswinkel voor u lokale vestiging.

Tips voor het juist inpakken van uw boekenverzameling

  1. Sorteer en rangschik uw boekenverzameling

    Boeken zijn zwaar, zeker u ze allemaal samen in een doos moet verhuizen. Zoek daarom van te voren goed uit welke boeken u wel of niet mee wilt nemen. Aan welke boeken hecht u veel waarde en welke vind u eigenlijk niet meer interessant? Maak 3 stapels: meenemen, weggooien en weggeven.

  2. Schaf goed inpakmateriaal aan

    Alhoewel het inpakken van uw boeken natuurlijk niet de meest ingewikkelde inpak taak is, heeft u hier ook zeker het juiste inpakmateriaal voor nodig. Zo voorkomt u dat uw dierbare verzameling niet beschadigd zal raken. Er zijn bijvoorbeeld speciale boekendozen, deze zijn sterker, kleiner en kennen de perfecte droge en schone omstandigheden voor uw boeken. Gebruik inpakpapier om uw boeken mee in te pakken en oude kranten als vulmateriaal tussen de rijen boeken. Schaf ook tape aan, gebruik dit voor de onderkant en de voegen van de dozen zodat u zeker weet dat ze niet zullen breken.

  3. Pak uw boekenverzameling verstandig en efficiënt in

    Er bestaan 3 verschillende manieren om uw boeken te ordenen in de verhuisdozen: rechtop, plat of met de rug naar beneden. Wanneer u uw boeken rechtop in de doos zet, richt u de voorkant naar de zijkanten van de doos. Op dezelfde manier als dat uw boeken in de boekenkast staan. Het platleggen van de boeken is een hele veilige manier van het inpakken van uw boeken, vergeet alleen niet om de zwaardere versies eerst in te pakken en hier bovenop de lichtere boeken te leggen. De laatste methode waarmee u de boeken met de rug naar beneden legt, is de minst verstandige inpakmethode. Zo kunt u namelijk makkelijk uw boeken beschadigen. Wanneer u eenmaal één methode kiest, houd deze dan ook aan voor al uw boeken.

Laat uw boeken door ons verhuizen

Ziet u er toch tegenop om zelf uw verhuizing te doen? Vraag vrijblijvend een offerte aan, de prijs zal u meevallen.

Uw verhuizing Samen taxeren