Here something generic

Verhuizen naar het buitenland de actiepunten

Wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland komt er meer bij kijken dan een verhuizing binnen Nederland. In de checklist verhuizen staan alle stappen voor uw verhuizing, maar wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland zijn er vaak zaken welke extra aandacht nodig hebben.

Verhuizen naar het Buitenland

Verhuizen naar het buitenland, waar moet u op letten

Met een verhuizing naar het buitenland moet u rekening houden met meer papierwerk dan een verhuizing binnen Nederland. Er is zelfs verschil tussen een verhuizing binnen Europa of buiten Europa. Verhuizer.nl heeft verschillende tips verzameled voor wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland.

Regel zaken voor uw auto of ander motorrijtuig

U gaat verhuizen en wilt uw auto meeverhuizen, u bent dan verplicht uw auto bij het RDW aan te melden als uitvoer. U kunt hier alles over teruglezen op de website van de RDW: Voertuig met Nederlands kenteken uitvoeren.

Inboedel en verhuizen buiten Europa

Verhuist u buiten Europa? Dan bent u verplicht een inventarislijst te maken van de goederen wat u meeneemt, ons verhuisbedrijf kunt u daarbij helpen.

Buiten Europa zijn er aparte regels wat u wel of niet mag meeverhuizen, op de website van de belastingdienst vindt u alle regelgeving met betrekking tot het invoeren en het uitvoeren van inboedels, huisdieren, geld en meer.

Toeslagen

Maakt u gebruik van bepaalde toeslagen, controleer dan vooraf u gaat verhuizen of u hier nog recht op heeft. U kunt hier alles over lezen op de website van de belastingdienst: ik verhuis naar het buitenland.

Papieren regelen

  • Tickets regelen
  • Een kopie van alle belangrijke papieren bij bekenden achterlaten
  • Paspoort checken (sommige landen eisen dat uw paspoort bij aankomst nog minimaal een half jaar geldig is).
  • Regelen visa en beroepsvergunningen.
  • Gewaarmerkte kopieën maken van belangrijke documenten (notaris, gemeente).

Diplomas

In het buitenland is uw diploma niet zomaar geldig vaak heeft u een statusverklaring opleidingsniveau nodig, of is het nodig om uw diploma te vertalen. Houd hier rekening mee als u gaat verhuizen en nog geen werk heeft.

Post doorsturen

Op de pagina Adreswijziging doorgeven leest u alles over het wijzigen van uw adresgegevens en het gebruik van de PostNL doorzendservice, zo weet u zeker dat u geen belangrijke post mist.

Informatie van de Rijksoverheid

Zoekt u meer zaken wat u moet regelen wanneer u verhuist naar het buitenland? Kijkt u dan ook op de website van de overheid: Wat moet ik regelen als ik ga emigreren.

Vrijblijvende offerte

 Een offerte via Verhuizer.nl is de eerste stap voor een zorgeloze verhuizing, bovendien is de aanvraag kosteloos. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw verhuizing.