Here something generic

Verhuizen naar een andere gemeente

Verhuizen naar een andere gemeente is niet voor ieder verhuisbedrijf een specialisatie, denkt u bijvoorbeeld eens aan tijdelijke opslag of grotere afstanden. Onze verhuisorganisatie heeft de kennis en expertise in huis om u naar iedere gemeente te verhuizen. Onze 27 verhuisbedrijven door heel Nederland hebben een nauw samenwerkingsverband.

Verhuizen naar een andere gemeente

Verhuizen met een verhuisbedrijf met landelijke dekking

Een goede keuze wanneer u gaat verhuizen naar een andere gemeente is een verhuisbedrijf met meerdere vestigingen u heeft hierbij het voordeel dat de verhuisorganisatie bekend is in meerdere gemeentes en zo de ervaring heeft welke nodig is. 

Met een verhuisofferte van verhuizer.nl bent u verzekerd dat u verhuist met een verhuisorganisatie met vestigingen door heel Nederland, tevens zijn alle verhuisbedrijven op onze website lid van de erkende verhuizers.

Verhuizing naar een andere gemeente: De verhuistips

Opzeggen van de huur

Woont u in een huurhuis maar gaat u binnenkort verhuizen? Dan moet u rekening houden met de opzegtermijn van de huur. Dit is wettelijk bepaald. Alles kunt u hierover lezen op de pagina

Op tijd opzeggen van de huur

Post doorsturen naar uw nieuwe adres

Als u bent verhuisd dan wilt u natuurlijk geen belangrijke post missen, PostNL heeft hiervoor een speciale service, u kunt hierover alles teruglezen op de pagina

Post doorsturen naar uw nieuwe adres

Gemeentelijke belastingen

Voor uw oude woning betaald u gemeentelijke belastingen, zoals rioolheffing, afvalstoffenheffing en/of hondenbelasting. Deze kosten betaalt u aan uw gemeente. Na de verhuizing betaalt u deze dus aan uw nieuwe gemeente. Bij de meeste gemeenten krijgt u (een deel van) deze belastingen terug als u ze voor een jaar vooruit hebt betaald. Soms gaat dit automatisch, maar soms moet u het zelf terugvragen. Dat is bij iedere gemeente anders. Kijk op de website van de oude gemeente hoe dit precies is geregeld.

Doorgeven van de verhuizing aan de gemeente

Als u verhuist is het altijd verplicht om de wijziging bij de (nieuwe) gemeente aan te geven. U moet dit zelfs doen binnen een bepaalde tijd. U kunt hier alles over lezen op de pagina:

Verhuizing doorgeven aan de gemeente