Here something generic

Verhuizen van een koelkast

Verhuizen van een koelkastTijdens een verhuizing is het bij een aantal huishoudelijke apparaten van belang om de juiste voorbereidingen te treffen. Dit om te voorkomen dat er vervelende schades ontstaan. U wilt natuurlijk dat in uw nieuwe woning alle apparaten weer naar behoren werken. Wij geven u tips voor het verhuizen van een koelkast.

Voorbereiden van de koelkast

Het verhuizen van een koelkast heeft bijvoorbeeld enkele voorbereidingen nodig, dit omdat er koelvloeistof gebruikt wordt in de koelkast. Wij geven u hieronder een aantal tips om uw koelkast in goede staat te verhuizen naar uw nieuwe adres.

Handige tips voor het verhuizen van een koelkast:

  • Zorg ervoor dat het apparaat helemaal leeg is. Eet voor de verhuizing dus zoveel mogelijk je koel- en vrieskast leeg. Houd er in aanloop naar de verhuizing ook rekening mee dat u niet al teveel eten op voorraad koopt. Maak eerst de voorraden op en koop na de verhuizing desgewenst weer een nieuwe voorraad om de vrieskast mee te vullen.
  • Zet het apparaat eerst uit en trek dan de stekker uit het stopcontact. Doe dit minimaal een dag voor de geplande verhuisdatum, zodat het vriesdeel kan ontdooien.
  • Verwijder alle glasplateaus uit het apparaat en zorg ervoor dat ze goed zijn ingepakt voor vervoer naar uw nieuwe woning.
  • Idealiter verpakt u het apparaat in dekens of lakens. Dit is belangrijk om te voorkomen dat er krassen op de koelkast ontstaan door de verhuizing.
  • Deuren en lades kunt u het beste vastzetten, zodat deze niet opengaan tijdens de verhuizing
  • Binnenin de koelkast zitten vaak lades en glasplaten deze kunt u het beste vastmaken met tape.
  • Het verhuizen van een koelkast gaat het makkelijkste met 2 personen of het gebruik met een steekkar

Koelkast laten staan na de verhuizing

Gaat u de koelkast verhuizen en staat deze weer op de plaats van bestemming? Voor de zekerheid is het verstandig om de koelkast vervolgens minimaal 2 uur lang niet in te schakelen. U zorgt er daarmee voor dat olie in de koelvloeistof weer op de juiste plek komt. Na deze tijd staat de koelkast weer stabiel op zijn plaats en kunt u deze weer gebruiken.

Hulp nodig bij het verhuizen

Wanneer u tijdens de verhuizing hulp nodig heeft van een erkende verhuizer, dan bieden wij hier meerdere diensten voor aan. U kunt hier alles over nalezen op:

Samen verhuizen