Here something generic

Overstappen energiecontract

Overstappen energiecontract

Als u een lopend energiecontract heeft bij een energieleverancier, dan kan dit contract met u mee verhuizen. Het contract dat u met uw energieleverancier heeft staat namelijk op naam en is niet gebonden aan een adres. Wilt u toch een andere energieleverancier met uw verhuizing, en verbreekt u daarmee voortijdig uw contract, dan mag uw energieleverancier daar kosten voor in rekening brengen. Voor informatie over de eventuele opzegvergoeding kunt terecht bij uw energieleverancier.

Bent u contractvrij of binnenkort contractvrij dan kunt u altijd overstappen naar een andere energieleverancier. Houdt u wel rekening met een wettelijke opzegtermijn van gemiddeld 30 dagen.

Waarom Overstappen naar een andere Energiemaatschappij?

Zeker als u al meerdere jaren bij dezelfde energiemaatschappij zit kan het veel geld schelen om over te stappen naar een andere leverancier. Niet alleen omdat de prijzen per leverancier anders zijn, maar ook als u overstapt krijgt u vaak een welkombonus. Dit kan oplopen tot €250,- euro.

Energieleverancier vergelijken

Er zijn tegenwoordig een hoop energieleveranciers en vaak ziet u door het bos de bomen niet meer. Hiervoor zijn handige vergelijkingswebsites ontworpen, waar u gemakkelijk en snel energieleveranciers kunt vergelijken op service en prijs.

Een opsomming van verschillende vergelijkingswebsites:

Let op: Iedere vergelijkingswebsite hanteert zijn eigen prijs, per website zit dus een verschil in de prijs.